Over mij


Mijn naam is Sander Brilman, ik ben 19 jaar. In het jaar 2021 ben ik begonnen met de ICT opleiding software developer op het ROC van Twente. Komende van de opleiding zorg en welzijn was dit een compleet nieuw vakgebied voor mij. Na de eerste weken vond ik het al zo leuk dat ik thuis verder ben gegaan met leren programmeren. Naast mijn nieuwe hobby programmeren houd ik ook van 3D-printen & schaken.

Na mijn eerste jaar op de opleiding software developer ben ik doorgestroomd naar het 3de leerjaar.

Nederlands kampioen Software developer!


Skills Heroes 2024

Skills de Finals is een wedstrijd waarbij studenten van MBO scholen strijden om Nederlands kampionschap te worden in hun vakgebied. Ik deed in Maart 2024 mee aan de wedstrijd Software Developer namens het ROC van Twente. De wedstrijd werd georganiseerd in de Braband hallen in Den Bosch. Hier heb ik 3 dagen mijn uiterste geven en ben ik Nederlands kampioen geworden! De officiële uitslag van World Skills Netherlands is hier te vinden.

Sander Brilman heeft met glans de hoogste eer behaald in de beroepenwedstrijd Software Developer tijdens het NK Skills.
Sander onderscheidt zich door een positieve instelling, een onverzadigbare honger naar kennis en een onvermoeibaar arbeidsethos.
Sander stond voor diverse programmeeruitdagingen: van backend tot front-end en databases. Zijn code was niet alleen functioneel, maar ook een toonbeeld van vakmanschap.

• Loni Gojani, Roc van Twente Wall of Fame

Van al mijn avonturen in Den Bosch heb ik een kleine video gemaakt met de hoogte punten.

Mijn kwaliteiten


Mijn kwaliteit ligt vooral in web development met ASP.Net Core (C#) en Sql databases. Naast mijn kennis in de backend ben ik ook ervaren met het maken van een front-end. Met goede kennis van zowel web technologieën als UI/UX kan ik naast een front-end ontwikkelen ook het design ervan maken.

Op aanvulling van standaard HTML, CSS en JavaScript kan ik goed werken liberaries zoals Jquery en Bootstrap.

C# ASP.Net Core Blazor
HTML CSS Bootstrap JavaScript Jquery
SEO
Git
PHP
GIMP
Flutter
Figma

Uiteraard heb je niet veel aan een website als niemand het kan vinden. Daarom heb ik mij ook verdiept in de wereld van SEO (Zoekmachine Optimalisatie).

Al met al, een compleet plaatje voor het ontwikkelen van een website!

Kolb leerstijl


Denken én doen!

Denken én doen vind ik een mooi passend motto. Ik vind het belangrijk om bij een project eerst goed na te denken over het plan van aanpak. Vooral bij grote projecten is het belangrijk om vooruit te plannen. Ik vind het van groot belang dat de code achter projecten goed is doordacht voordat het wordt geschreven. Pas dan kan kwaliteit worden geleverd.

Enneagram


Perfectionist
De perfectionist heeft veel oog voor detail. In de regel houdt de perfectionist zich aan afspraken voelt zich veelal verantwoordelijk.

Een perfectionist zijn in programmeren komt met voordelen. Door op de kleine details te letten zorg ik dat mijn code altijd netjes, leesbaar en makkelijk te gebruiken is. Kwaliteit gaat immers boven kwantiteit. Daarnaast krijgt een project pas echt zijn charme als alles tot in te puntjes verzorgd is.

De verkoper is iemand die graag scoort. De verkoper is opportunistisch en competitief.

Naast de perfectionist kwam ook de verkoper uit de test. Ik hou er van om mijzelf elke keer weer te verbeteren en elk project net iets beter uit te voeren dan de vorige.